علت پیدایش نوار لبه PVC در صنایع چوبی

علت پیدایش صنعت نوار پی وی سی

پیدایش نوار لبه پی وی سی

اگر بخواهیم زمان و علت پیدایش نوار لبه PVC را بررسی کنیم باید بدانیم چه زمانی ورق های ام دی آف و لترون در صنعت چوب بوجود آمدند و دلیل پیدایش این صنعت و فناوری چه بود. قبل پیدایش صنعت نئوپان و ام دی آف تمام نیازها از صنایع چوبی از بریدن درختان و استفاده از الوارها در ابعاد بزرگ صورت میگرفت که فقط قسمت های خاصی از این الوارها در زمینه ساخت ورق مورد استفاده قرار می گرفتند. برای مثال اگر یک درخت بریده میشد شاخه های کوچک و یا قسمت های نازک تر یک درخت دور ریز به حساب می آمد و فقط از تنه های اصلی استفاده میشد.

 

پیدایش صنعت نوار پی وی سی
علت پیدایش نوار لبه PVC

با پیدایش فناوری تولید نئوپان و ام دی آف که توسط یک شرکت فیبرسازی در شهر دپوزیت ایالات نیویورک در سال 1965 میلادی که هدف آن جلوگیری از آسیب کمتر به محیط زیست با استفاده از ضایعات چوبی بود تحولی در این صنعت بوجود آمد. این شرکت کسب و کار خود را با نام تجاری بارابود شروع کرد و بعد از مدت کوتاهی مورد استقبال همگان قرار گرفت. با پیدایش و تولید ورق ها با ضایعات چوب، استقبال زیادی از این فناوری شود و بزرگترین حامی این فناوری سازمان های محیط زیست بودند.

با گذشت زمان لزوم پوشاندن لبه های این ورق های نئوپان مشکل ساز شد. از این رو مهندسان و کارگزاران این صنعت بر آن شدند تا محصولی برای پوشاندن این لبه های برجسته تولید کنند و این امر علت پیدایش نوار لبه PVC بود. به این گونه نوارهای پی وی سی جای خود را در عرصه صنایع چوبی و کابینت سازی پیدا کردند.

علت پیدایش صنعت نوار پی وی سی
علت پیدایش نوار لبه PVC

تاریچه تولید نوار لبه در ایران

صنعت کابینت سازی در دهه 1340 شمسی در ایران راه اندازی شد. کارخانه هایی مانند فیبر رویال و فیبر بابلسر پیشگام تولید نئوپان شدند که  بعد از گذشت زمان کارخانه های فیبر به کارخانه های ام دی آف تبدیل شدند. اولین کارخانه ام دی اف ایران در سال 1383 با نام تجاری صنایع چوبی خزر افتتاح گردید. طولی نکشید که تولید کنندگان تصمیم گرفتند بجای ام دی آف های ساده و بدون روکش، تولید روکش های متنوعی از ام دی اف را آغاز و آنها را روی نئوپان پرس کرده و عرضه نمایند.

همچنین بخوانید:
نوار پی وی سی PVC Edge Banding

تولید نوار لبه در ایران
علت پیدایش نوار لبه PVC

مشکلات نئوپان و ام دی اف قبل از پیدایش صنعت نوار پی وی سی

در آن زمان یکی از مشکلات اساسی نئوپان و ام دی اف ها، برجستگی های لبه برش خورده آنها بود که بعد مدتی کوتاه این لبه های برش خورده، پودر میشدند و یا مقاومت خود را در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت و سایش از دست می دادند. از دیگر مشکلات لبه های برجسته و خام، نازیبایی و عدم تقارن با طراحی و دکوراسیون بود.

دست و پنجه نرم کردن با چنین مشکلاتی باعث شد تا صنعتگران در صنعت چوب به فکر تولید نوارهایی باشند که قسمت های برش خورده و برجسته را بپوشاند. در ابتدا نوارهای کاغذی یا اتویی برای حل این مشکل تولید و به بازار عرضه شد. ولی یکی از معایب نوارهای کاغذی، عدم استحکام و مقاومت در برابر ضربه و فرسایش بود و از این رو نوار لبه پی وی سی جای خود را در صنعت لبه باند و یا همان پوشاندن برجستگی های قطعات مبلمان در صنایع چوبی پیدا کرد.

 

علت پیدایش صنعت نوار پی وی سی
علت پیدایش نوار لبه PVC

با پیدایش صنعت نوار لبه و استفاده آن در صنایع چوبی کمک بسیاری به عمر محصولات شد و کارخانه های خلاق این نوار لبه ها را به گونه ای رنگ آمیزی و طراحی کردند که مطابق و همسو با رنگ ورق های تولید شده شرکتهای ام دی اف باشند تا همخوانی بیشتری با ورق ها داشته باشند.

هر چند در ابتدا استفاده از نوار لبه برای جلوگیری از فرسودگی قطعات و محصولات چوبی بود ولی کمی نگذشت که زیبایی محصولات در محیط خانه یا محل کار با استفاده از این نوارها جای خود را در این صنعت پیدا کرد. امروزه با پیشرفت چشم گیر این صنعت شرایطی برای طراحان و دکوراتورها فراهم شده است که بتوانند طرح های متنوعی با هر سلیقه ای تولید کنند تا مناسب محیط زندگی و محیط باشد.

 

گسترش استفاده از نوار پی وی سی
گسترش استفاده از نوار پی وی سی

پیشرفت صنعت کابینت سازی و گسترش استفاده از نوار پی وی سی

همانطور که می دانید برای رسیدن به یک محصول مرغوب باید با گذشت زمان آزمون و خطاهایی را پشت سر بگذاریم. به عنوان مثال در صنعت چوب برای رسیدن به فناوری ام دی آف با روکش های مقاومت بالا، در ابتدا کارخانه ها چوب های خورد شده را به صورت فیبر به بازار عرضه کردند که این چوب های خورد شده با چسب مخصوص، تحت فشار قرار می گرفت و به صورت ورق هایی با مقاومت بسیار پایین تبدیل میشد. بعدها با تحقیق و آزمایش، تصمیم گرفتند خورده چوب ها را به خمیر  تبدیل کنند و به شکل ورق نئوپان در آورند که از نظر مقاومت و استحکام نسبت به نمونه فیبر قابل قبول تر بودند.

همچنین بخوانید:
مناسب ترین چسب نوار پی وی سی

 

چرا باید از نوار لبه پی وی سی استفاده کنیم
علت پیدایش صنعت نوار لبه PVC در صنعت چوب

به مرور زمان به این نتیجه رسیدند که اگر همین ورق ها را با کاغذهای مخصوص و رنگی پوشش دهند عمر کالا بیشتر میشود و رنگ باعث جذابیت این محصول نیز می گردید. در همین زمان بود که نوار لبه کاغذی با رنگ های لترون برای پوشاندن لبه های برش خورده نئوپان به بازار عرضه شد. نوار لبه کاغذی با ضخامت 0.4 از ترکیب کاغذ های رنگ شده و در طرف دیگر آغشته به چسب که با حرارت 40 درجه قابلیت نصب به لبه برش خورده را دارا بودند وارد بازار لبه باند شد. این نوارهای اولیه فقط به زیبایی کالا کمک میکرد و در طولانی تر کردن عمر کالا تاثیر چندانی نداشت.

با پیشرفت در این حوزه، ام دی آف هایی با روکش های آغشته به مواد اضافه شونده و ورق های ملامینه و پلی لاک بوجود آمدند. با پیشرفت در زمینه پوشش لبه های برش خورده قطعات چوبی، نوار لبه پی وی سی که از فراوردهای نفتی و پلاستیکی تشکیل شده بود در ضخامت های مختلف تولید و به بازار عرضه شد. این نوارهای پی وی سی مقاومت بسیار بالاتری نسبت به نوار لبه کاغذی دارند. نوارهای پی وی سی مورد استقبال زیادی از طرف طراحان و دکوراتورهای صنعت مبلمان قرار گرفت. نوار لبه پی وی سی نسبت به نوار کاغذی قابلیت تنوع رنگ و کیفیت رنگ پذیری بالاتری دارد و جایگزین مناسبی با استحکام بالا، برای نوار لبه کاغذی میباشد.

 

چرا باید از نوار لبه پی وی سی استفاده کنیم
طراحی و دکور با نوار لبه پی وی سی و زیبایی بیشتر لبه های کابینت ها

 

چرا باید از نوار لبه PVC در صنعت چوب استفاده کرد

دو اصل مهم که استفاده از نوار پی وی سی را الزامی میکند

دلیل اول استفاده از این محصول بالا بردن عمر مصنوعات ام دی آف  شما می‌باشد. در واقع ام دی آف چوب های خورد شده ای هستند که تبدیل به خمیر شده و به شکل ورق فشرده میشوند. اما اگر رویه ای این ورق ها با روکش مقام سازی نشوند بسیار آسیب پزیر میشوند. برای مقام سازی ام دی آف ها از روکش های رنگی که دارای استقامت بالایی هستند استفاده میشود تا در برابر رطوبت و حرارت و سرما مقاوم شوند.

در برخی موارد با فناوری های جدید این روکش ها نسبت به حرارت بالا مانند قرار گرفتن در معرض آتش نیز مقاومت نشان میدهند. کناره های ام دی اف بعد از برش خوردن، توسط دستگاه لبه چسبان پوشش داده می شوند که این امر با کمک گرفتن از نوار لبه اتفاق می افتد. در پروسه لبه باند، تمام منافذ آسیب پذیر ورق ها را پوشش میدهید و این فرایند باعث عمر بیشتر محصول میگردد.

 

چرا باید از نوار لبه پی وی سی استفاده کنیم
چرا باید از نوار لبه پی وی سی استفاده کنیم

دلیل دوم که امروزه بسیار مورد توجه میباشد زیبایست. زمانی که ورق ام دی اف را با رنگ دلخواهتان انتخاب کنید بعد از برش خوردن لبه های ورق، در صورت استفاده نکردن از نوار لبه، کناره های محصول شما در اصطلاح خام و برجسته میباشد و تاثیر زیادی در کاهش زیبایی محیط دارد. این موضوع مهمی برای طراحان و دکورتورها میباشد.

استفاده و بکارگیری نوار لبه پی وی سی باید بصورتی باشد که دقیقا مشابه رنگ ورق انتخاب شود و یا اگر قرار به ایجاد یک تضاد بین ورق ام دی اف و نوار لبه پی وی سی بود، طرح و رنگی باشد که از نظر زیبایی شناسی، این تضاد رنگ باعث زیبایی بیشتر شود. شاید از دید برخی افراد خیلی فرقی نداشته باشد ولی اگر در انتخاب رنگ نوار پی وی سی دقت نکنید در کیفیت کار نهایی تاثیر بسیاری میگذارد.

شرکت های معتبر در زمینه نوار پی وی سی

از شرکت های خارجی معتبر که هم در زمینه نوار لبه و انواع چسب مانند گرانول فعالیت دارند میتوان به شرکت pvc decorative film  اشاره کرد. علاقمندان به صنعت نوار PVC میتوانند با مراجعه به شرکت های داخلی و خارجی به تنوع و کیفیت نوارها پی برده و در انتخاب مناسب نوار لبه، بهترین گزینه را برای پروژه خود انتخاب کنند.

همچنین بخوانید:
مقایسه نوار لبه کاغذی و نوار PVC

4 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر دادن به محتواx