انتخاب بالش طبی مناسب برای تخت خواب

انتخاب بالش طبی تخت خواب

قطعا تاکنون اسم بالش طبی به گوشتان خورده است. در این مقاله به معرفی این بالش و بررسی آن خواهیم پرداخت. نام دیگر بالش طبی، بالش درمانی است. این بالش دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های گوناگون است. انواع مختلف این نوع بالش عبارت‌ است از: لاتکس، مموری فوم، میکروفیبر، بالش پر، میکروفایبر و …

به عبارتی بالش یکی از لوازم ضروری خواب به شمار می‌رود و انتخاب درست آن اهمیت زیادی دارد. یک بالش نامناسب علاوه بر، بر هم زدن خواب و آرامش شما، دردهایی نظیر: گردن درد، درد ستون فقرات، کرختی عضلات گردن را به همراه خواهد داشت. پس برای شناخت یک بالش با کیفیت و مناسب برای تخت خواب تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

بالش طبی چیست؟

بالش طبی که به بالش درمانی نیز معروف است، بالشی است که هنگام خواب از سر، گردن و ستون فقرات محافظت کرده و در ارتفاع‌ها و شکل‌های گوناگون نیز تولید می‌شود.

انواع بالش طبی:

این محصول طبی از جهاتی مانند: مواد سازنده، روکش بالش، علت استفاده و… به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

بالش طبی
انواع بالش طبی

انواع بالش طبی بر اساس مواد سازنده

برخی از مواد تولید کننده‌ی بالش طبی عبارت‌اند از:
مموری فوم: بالش‌های طبی که با این مواد تولید می‌شود به دلیل انعطاف‌پذیری و نرم بودن و همچنین شکل‌پذیری مموری فوم، به ترتیب از سر و گردن در مقابل فشار محافظت کرده و با آن سازگار می‌شود. لازم به ذکر است که برخی از بالش‌های مموری فوم با مواد ژله ای تولید می‌شوند که خاصیت خنک‌کنندگی دارند.
لاتکس: بالش طبی لاتکس را به دلیل دوام و استحکام بالایی که دارد و همچنین خاصیت ارتجاعی آن، می‌توان برای مدت طولانی از آن استفاده کرد. در ضمن این فوم از مواد طبیعی تولید شده است.
فوم هوشمند: این نوع بالش همانطور که از نام آن پیداست؛ به شکل سر و گردن تغییر شکل می‌دهد و خاصیت ارتجاعی بالایی نیز دارد. بالش طبی فوم هوشمند برای کسانی که دچار مشکلات ستون فقرات و گردن هستند کاربردی و مناسب است.
پر: این نوع بالش نیز از پرهای طبیعی و مصنوعی تولید می‌شوند که از ویژگی‌های آن می‌توان به نرمی، سبکی، راحتی و انعطاف‌پذیری اشاره کرد.

انواع دیگر بالش طبی جهت درمان بیماری‌های مختلف

برخی دیگر از انواع بالش طبی نیز وجود دارد که جهت درمان دردهای مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله:
بالش‌های گردن‌دار: در این‌گونه بالش‌ها یک برآمدگی در قسمت پشت وجود دارد که از گردن محافظت می‌کند.
بالش‌های طبی گود دار: این بالش‌ها نیز یک فرورفتگی در قسمت وسط دارند که موجب می‌شود؛ سر و گردن را در مقابل فشار حفظ و خوابی بدون درد را فراهم کند.
بالش گوی‌ شکل: افرادی که از بیماری کمردرد مزمن رنج می‌برند و یا کمرشان را عمل جراحی کرده‌اند؛ می‌توانند برای راحتی خود از این بالش استفاده کنند.
بالش طبی محافظ کمر: بالش محافظ کمر، فضای خالی بین صندلی و کمر را پر کرده و از قوس کمر محافظت می‌کند. هنگام رانندگی، مطالعه و… می‌توان از این بالش استفاده نمود.
بالش کوسن: این بالش نیز مانند بالش گود دار، دارای یک فرورفتگی است که می‌توان با استفاده از آن بدون این‌که فشاری بر روی ناحیه‌ی دنبالچه باشد، بر روی صندلی نشست. همچنین افرادی که دچار درد استخوان دنبالچه هستند، می‌توانند آن را تهیه و استفاده نمایند.
بالش طبی گوه‌ای: این بالش بدن را به هنگام خواب و استراحت به‌ صورت مورب قرار می‌دهد و در دو حالت نشسته و خوابیده کارایی دارد. از بالش گوه‌ای جهت بهبود مشکلات گوارشی استفاده شده و هنگامی که این بالش بین دو پا قرار می‌گیرد سبب تقویت گردش خون می‌شود.
بالش مناسب خر و پف: این بالش‌ها با تنظیم سر و گردن و همچنین باز نگه داشتن گردش هوا در بدن سبب کاهش خر و پف می‌شوند.

همچنین بخوانید:
هر آنچه که باید درباره سرویس خواب بدانیم

بالش طبی درمانی
استفاده از بالش طبی برای درمان بیماری های مفصلی

 

چند نوع بالش طبی دیگر بر اساس نیازهای گوناگون

بالش طبی مسافرتی: این بالش از خم شدن بیش از اندازه‌ی سر به اطراف جلوگیری کرده و به شکل U است. هنگام سفر کردن اگر با کمبود جا مواجه هستید؛ می‌توانید از بالش مسافرتی بادی نیز استفاده نمایید.
بالش بارداری و شیردهی: از این بالش‌ها به ترتیب جهت خواب راحت در بارداری، کاهش درد کمر و پا و همچنین سهولت شیردهی، کم شدن درد کتف و گردن و… استفاده می‌شود.

مزایای یک بالش طبی چیست؟

یک بالش طبی سبب می‌شود یک خواب با کیفیت را تجربه نمایید. یک خواب آسوده نیز از بروز مشکلاتی مانند: کاهش تمرکز، خستگی، سردرد و… پیشگیری می‌کند.
این بالش باعث قرار گرفتن هر یک از اعضای بدن در وضعیت مناسب و در نتیجه عدم فشار یا کاهش فشار بر روی ستون فقرات، گردن و سر می‌شود.
پیشگیری از آسیب‌های مختلف مانند: آسیب عضلانی که در اثر بد خوابیدن یا بد نشستن به وجود می‌آید. همچنین موجب کاهش دردهای جسمانی مانند: آرتروز، ریفلاکس معده نیز می‌شود.
همانطور که قبلا نیز بیان شد در این نوع بالش‌ها، ژل خنک کننده‌ای وجود دارد که بالش را خنک کرده و از عرق کردن زیاد جلوگیری می‌کند.
بالش طبی در سرعت و بهتر شدن گردش خون نیز موثر است.

نکات مهم جهت تهیه‌ی این بالش

انتخاب و تهیه‌ی بالش طبی منوط به ملاک‌ها و معیارهایی است که دانستن و رعایت کردن آن‌ها، شرایط یک خرید با کیفیت را برای شما فراهم خواهد کرد.

این نکات شامل موارد زیر است:
حتما دقت کنید که بالش از چه موادی تشکیل شده است. مواد و الیاف به کار رفته در کیفیت آن بسیار حائز اهمیت است. زیرا به کار بردن الیاف نامرغوب عمر بالش را کاهش می‌دهد.
اندازه‌ی سفتی یا نرمی بالش نیز باید استاندارد و متناسب با خصوصیات و ترجیحات شخصی هر فرد باشد.
نکته‌ی مهم دیگر، ارتفاع بالش است که باید یک وضعیت طبیعی را ایجاد کند. به طور کلی ارتفاع بالش برای هر فرد متفاوت است و برخی عوامل که در تعیین آن موثر هستند عبارت‌اند از:

  • نوع خوابیدن: خوابیدن به پشت یا شکم و یا به بهلو
  • داشتن بیماری مانند: آرتروز گردن، خشکی مفاصل و…
  • عدم داشتن هر گونه بیماری

هنگام خرید یک بالش طبی توجه داشته باشید که حتما قابل شست و شو باشد. اگر در طول خواب زیاد عرق می‌کنید، خاصیت خنک‌کنندگی بالش طبی را نیز مد نظر داشته باشید. نکته‌ی دیگر که باید رعایت شود میزان وزن بالش، سبک و یا سنگین بودن آن است.

همچنین بخوانید:
فواید استفاده از تشک طبی

شستن بالش طبی
نحوه شستن بالش طبی

 

نحوه‌ی شستن این بالش

بهداشت در مورد بالش‌ها باید رعایت شود. زیرا می‌توان گفت آن‌ها منبعی از سلول‌های مرده‌ی پوست هستند و اگر تمیز نشوند به سلامت شما آسیب می‌رساند. بنابراین همانطور که در بالا نیز اشاره شد؛ حتما بالش طبی قابل شست و شو را انتخاب و به برچسب‌های شست و شوی آن توجه نمایید. روش‌های شستن بالش در زیر آمده است:
شستن بالش طبی با ماشین لباسشویی
شستن بالش با دست: اگر بر روی تمیزی حساس هستید و شستن بالش‌ها با دست را ترجیح می‌دهید؛ می‌توانید آن را با پودر رختشویی بشویید.

عوامل موثر بر قیمت بالش طبی

اگر می‌خواهید قیمت بالش طبی را بدانید باید بگوییم قیمت این بالش بر اساس عوامل و فاکتورهای مختلفی تعیین می‌شود. به عنوان مثال:
جنس روکش بالش طبی
ابعاد و اندازه‌ی این بالش
نوع کارایی آن
کیفیت الیاف و مواد داخل بالش
قابل شست و شو بودن

سخن پایانی

یک بالش هر چند کوچک است اما می‌تواند بر روی کیفیت خواب تاثیر بسزایی داشته باشد. شما می‌توانید با داشتن یک بالش طبی orthopedic pillow در خانه، خوابی بدون استرس و درد داشته باشید و سلامتی خود را تضمین نمایید. امیدواریم با خواندن این مطالب، شما نیز به فکر سلامتی خود باشید و با تهیه بالش طبی منایب برای تخت خواب خود از بروز برخی بیماری‌ها مفصلی و عضلانی پیشگیری و یا آن‌ها را کاهش داده و حتی درمان نمایید.

4.6 7 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
5 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاربران ناشناس
13 روز قبل

Greetings 👋👋👋

محمد
12 روز قبل

عالی

رسول
12 روز قبل

درود 👍 👋

مهدی
12 روز قبل

خسته نباشید

5
0
نظر دادن به محتواx