فرآیند تولید نوار پی وی سی

فرایند تولید نوار لبه پی وی سی

چگونگی تولید نوار لبه PVC 

تولید نوار پی وی سی به چه صورت است؟

نوار پی وی سی (PVC) از مهمترین اجزای محصولات ام دی اف محسوب می شود. نحوه تولید نوار پی وی سی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که کیفیت ساخت محصولات ام دی اف به این نوار نیز بستگی دارد. به طور کلی، هر ورق ام دی اف دو روکش دارد که می توان آن را به ابعاد دلخواه برش داد. پس از برش، لبه های ام دی اف خام باید توسط نوار پی وی سی پوشش داده شوند. مراحل کلی تولید نوار PVC به شرح زیر می باشد:

  • ساخت مواد: این بخش اصلی ترین مرحله تولید نوار پی وی سی می باشد. مواد اولیه نوارها باید براساس کیفیت، رنگ، نوع و دستورالعمل محصول مورد نظر میکس شوند که این کار توسط اپراتور مواد ساز انجام می شود. ناگفته نماند که میکسر در ترکیب درست مواد اولیه تاثیر زیادی دارد و می توان از آن به عنوان ماشین اصلی تولید نوار پی وی سی یاد کرد.
  • اکستروژن: مواد تولید شده در مرحله قبل (در دستگاهی به نام اکسترودر) تحت دمای بالایی قرار گرفته و خوب با هم مخلوط می شوند. همچنین در این مرحله محصولات به صورت منظم و دلخواه در می آیند.
  • پرینت: این بخش مربوط به تولید نوار پی وی سی در رنگ و طرح چاپ دلخواه می باشد. این طرح ها با مخلوطی از رزین رنگی توسط مکانیزم پرینت بر روی نوارها چاپ می شوند.
  • مقاوم سازی محصولات در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی: برای مقاوم ساختن محصولات از نوعی لاک مایع استفاده می شود. پس از قرار دادن لایه ای از این لاک، محصول مورد نظر را در درون دستگاه تولید اشعه UV می گذارند تا روکشی سفت و محکم بر روی محصول ایجاد شود. روکش ایجاد شده از محصول در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی محافظت می کند.    

 

هدف از تولید نوار پی وی سی چیست؟

تولید نوار پی وی سی و استفاده درست از آن برای محصولات ام دی اف از اهمیت زیادی برخوردار هستند. به طور کلی می توان گفت که استفاده از نوار پی وی سی برای همه محصولات ام دی اف لازم است. با این حال اگر این نوارها با دقت و درست بر روی قطعات قرار نگیرند، مشکل بزرگی ایجاد می گردد؛ چرا که این اشکال عمده به تدریج باعث می شود تا نوارها از قطعات اصلی خود جدا شوند.

بنابراین می توان گفت که از نوارهای پی وی سی تنها به منظور زیبایی ظاهری استفاده نمی شود؛ بلکه برای محافظت از محصولات نیز می باشند. بد نیست بدانید که هدف از تولید نوار پی وی سی، ایجاد نوعی روکش تزیینی برای نازیبایی لبه های برش خورده چوب می باشد. به عبارتی دیگر، برای پوشاندن جلوه نه چندان زیبای لبه های برش خورده چوب از این نوارها استفاده می شود.

در صورتی که از نوار PVC استفاده نشود، چوب ظاهری نامناسب خواهد داشت. همچنین این بخش های برش خورده عایق هم نیستند و همین موضوع باعث می شود تا در برابر ضربه ها و صدمات به شدت آسیب پذیر باشند. بد نیست بدانید که از نوار پی وی سی علاوه بر ام دی اف، برای عایق کردن لبه های برش خورده چوب و نئوپان نیز استفاده می شود.

تولید نوار پی وی سی می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد. جلوگیری از نفوذ آب، حشرات و دیگر عوامل آسیب زننده به چوب هم می توانند از دیگر کاربردهای تولید و استفاده از نوار پی وی سی باشند. ناگفته نماند که امروزه مهمترین کاربرد استفاده از نوار پی وی سی بیشتر به جنبه های ظاهری و هماهنگی با روکش چوب مربوط می شود.

           

نوار PVC در کجاها کاربرد دارد؟

تولید نوار پی وی سی در طرح ها و رنگ های مختلفی در کشور صورت می گیرد و همین موضوع سبب کاربردی تر شدن این نوارها شده است. از نوار پی وی سی در کمد، قفسه، کتابخانه چوبی و کابینت استفاده می شود که البته طرح و رنگ آنها می تواند به سلیقه مشتری هم باشد. معمولاً طرح و رنگ نوارهای مورد استفاده با محصولات چوبی یکسان است.

گاهی هم می توان برای جذاب تر شدن کار از سایر رنگ ها استفاده کرد. همچنین لبه درهای چوبی یا درهای ام دی اف و نئوپان با گذشت زمان و بر اثر کارکرد ممکن است پوسیده شوند. بنابراین می توان برای جلوگیری از این مشکل، از نوار پی وی سی استفاده کرد.        

فرایند تولید نوار لبه پی وی سی
فرایند تولید نوار پی وی سی

بطور کل پی وی سی که از مواد و فرآوردهای نفتی تشکیل شده است، جزء اصلی ساخت نوار لبه میباشد. با استفاده از خطهای تولیدی همچون اکستروژن، ماشین‌های چاپ، کاتر، ماشین‌های رول نوار  و سایر دستگاه‌های مرتبط، نوار پی وی سی تولید می‌شود و در نهایت در صنعت چوب از جمله مبلمان، کابینت سازی، ام دی اف و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین بخوانید:

چرا باید از نوار لبه PVC استفاده کرد؟

فرایند تولید نوار لبه پی وی سی
فرایند تولید نوار پی وی سی

تولید نوار پی وی سی در ایران

نوار لبه پی وی سی متشکل از 40 الی 70 درصد پودر پی وی سی میباشد و در کشور ایران که دارای چندین پالایشگاه فرآورده های نفتی میباشد، دسترسی به مواد اولیه این محصول نسبتا آسان است.
.

مراحل تولید نوار پی وی سی

  • در مرحله اول تولید نوار پی وی سی، پودر پی وی سی با کد مخصوص به این صنعت، در دستگاه گرانول ساز که کار خمیر کردن پودر و ترکیب با چسب و اضافه شونده های مخصوص را بر عهده دارد، شروع میشود. در دستگاه مواد اولیه برای پخته شدن در دمای خاص آماده میشوند. بعد از ذوب اولیه مواد، استخراج آنها بصورت تکه های ریز انجام میگیرد تا محصول اولیه سرد شود و مجدد به دستگاه گرانول ساز دیگری برای مرحله پخت دوم برود.

 

فرایند تولید نوار پی وی سی
مراحل تولید نوار پی وی سی
  • در مرحله دوم که مجدد پودرهای پی وی سی با دمای بالاتری ذوب شده و به حالت خمیر تبدیل میشوند و با اضافه شوندهایی همچون کربنات که باعث مقاوم شدن محصول است ترکیب میشود. استخراج در این مرحله متفاوت با پخت اول می‌باشد و نوارهای اولیه پی وی سی به صورت ورق های بلند با عرض 50 تا 70 سانت به ضخامت مورد نیاز از قالب خارج میشوند تا با پیمودن فاصله ای دو یا چند متری، جهت سرد شدن برای مراحل بعدی آماده شوند.
 
فرایند تولید نوار لبه پی وی سی
فرایند تولید نوار پی وی سی
 
  • در مرحله سوم تولید نوار پی وی سی که رنگ سازی محصول میباشد، دو تا سه مرتبه نوار اولیه به رنگ آغشته میشود که به عبارتی مرحله اول را رنگ زیر کار میگویند و نوار باید تماما در این رنگ آغشته میشود. در مرحله بعد رنگ سازی، محصول آغشته به رنگ زمینه با طرح مورد نظر میشود. ولی در صورتی که بخواهند نوارهای لبه را با طرح ها و رگهای خاصی تولید کنند با دستگاهای مخصوص به طرح بندی، طرح مورد نظر را بر روی نوار اجرا میکنند. اگر طرح و رنگ نیاز به براق بودن داشته باشد باید یو وی شده و براق شود.

 

فرایند تولید نوار پی وی سی
مراحل تولید نوار پی وی سی
  • در مرحله چهارم که قسمتی از مرحله تولید نوار پی وی سی بصورت براق میباشد، متشکل از مایه یو وی و لامپ های مخصوص برای براق کردن محصول است که این کار توسط مایع مخصوص یو وی و دستگاهای مرتبط صورت میگیرد. لازم به ذکر است نوارهای پی وی سی از دسته های گوناگونی برخوردار هستند که در تنوعی زیاد عرضه میشوند. بسیاری از مشتریان نوار پی وی سی ترجیح مدهند که از نوار لبه براق در پرژهای خود استفاده کنند. یکی از عوامل اصلی استفاده از نوار لبه براق، طرح و مدل ورق های ام دی اف هایگلاس است که طراحان برای همخوانی و مطابقت نوار با ورق از نوارهای لبه براق استفاده میکنند.
فرایند تولید نوار لبه پی وی سی
فرایند تولید نوار پی وی سی
 
مرحله پایانی تولید نوار پی وی سی به این گونه است که نوارها دارای دو سمت جلو یا همان نما و پشت می‌باشند که یه طرف آن دارای طرح و نقش اصلی و بیرونی محصول است و طرف دیگر آن قسمت داخلیست که باید به ورق های ام دی آف، نثوپان و یا قطعات لبه دار چوب متصل شود. بطور کل چسباندن نوار با چسب های گرانول صورت میگیرد اما با این وجود، پشت نوار لبه باید در مرحله تولید به چسب مایع پرایمر آغشته شود در غیر این صورت چسبندگی مناسب در بستر کار صورت نمیگیرد.
نوار لبه با گذر از این مراحل آماده برش در اندازهای مختلف شده و فقط نیاز به بریدن ورق ها به اندازهای مخصوص را دارد. ابعاد نوار لبه در این معمولا در ضخامت‌های یک و دو میلیمتری بوده که دارای عرض‌های 20 | 22 | 28 | 35 | 54 میلی‌متری میباشد ولی میتواند در صورت نیاز در ابعاد دیگر نیز تولید شود.

 

 تولید نوار پی وی سی
شرکتهای تولیدکننده نوار پی وی سی

سخن پایانی

در حال حاضر تولید نوار پی وی سی در بسیاری از شرکت ها صورت می گیرد. تا این قسمت از مقاله متوجه اهمیت درست تولید کردن نوار PVC شدید. شایان ذکر است که نوار پی وی سی باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد تا علاوه بر زیبایی ظاهری، عایق خوبی برای محصولات نیز باشد. به خاطر داشته باشید که تجهیزات و مواد اولیه با کیفیت در تولید نوار پی وی سی بسیار موثر می باشد. پس با انتخاب نوار پی وی سی باکیفیت، زیبایی و دوام را برای محصولات خود بخرید.

شرکت های معتبر در زمینه نوار پی وی سی

از شرکت های خارجی معتبر که هم در زمینه نوار لبه و انواع چسب مانند گرانول فعالیت دارند میتوان به شرکت lignadecor اشاره کرد. علاقمندان به صنعت نوار PVC میتوانند با مراجعه به شرکت های داخلی و خارجی به تنوع و کیفیت نوارها پی برده و در انتخاب مناسب نوار لبه، بهترین گزینه را برای پروژه خود انتخاب کنند.

همچنین بخوانید:
 
 
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
نظر دادن به محتواx