چسب گرانول و کاربرد آن در صنایع چوبی

چسب گرانول و کاربرد آن در صنایع چوبی

چسب ذوب داغ گرانول چیست؟

چسب به خودی خود صنعت بزرگی در دنیا محسوب میشود. این ماده پرکاربرد متشکل از فرآوردهای پتروشیمی است و در انواع گوناگون و متنوع در سراسر دنیا توسط کارخانه های متعددی تولید میشود. چسب گرانول نیز یکی از انواع چسب های موجود در بازار بوده و مورد استفاده در دسته های چسب بسته بندی، چسب صحافی، چسب فرش و بطور خاص در صنعت چوب به نام  چسب لبه باند برای چسباندن نوار پی وی سی بر روی لبه های قطعات چوبی شناخته می‌شود.

 

کاربرد چسب گرانول
کاربرد چسب گرانول در صنایع مختلف
چسب ذوب داغ گرانول به عبارتی یک چسب گرمانرم پلی اورتان بر پایه MDI میباشد. این محصول با سرعت و قدرت چسبندگی عالی برای انواع سطوح به خصوص چسباندن نوار پی وی سی طراحی شده است.

محصولات پتروشیمی و چسب دنیای وسیعی دارند. انواع مختلف چسب دارای ساختار و متریال گوناگونی هستند که هر کدام از کاربرد خاصی برخوردارند. چسب گرانول جز چسب‌ های کاربردی در صنایع محسوب می‌ شود که در دو حالت جامد و مایع مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این نوع چسب در دمای بالا ذوب می‌ شود و به منظور چسباندن دو قطعه به یکدیگر به کار می‌ رود.

چسب های گرانول با بهره‌ گیری از تکنولوژی روز دنیا و در گریدهای متفاوتی تولید شده‌ اند. میزان خالصی این نوع چسب در تعیین گرید آن تاثیر بسزایی دارد. در این مقاله به کاربرد چسب گرانول یا همان چسب نوار لبه در صنعت چوب می پردازیم.

 

چسب گرانول و کاربرد آن در صنایع چوبی
چسب گرانول و کاربرد آن در صنایع چوبی

میزان دما برای ذوب

چسب گرانول ترکیبی از فرآوردها و مواد پتروشیمی می‌باشد که فرمول تولید آن در صنایع چوبی ام دی اف با سایر صنایع متفاوت است. این چسب باید به نوعی تولید شود که مقاومت بسیار بالایی در برابر گرما و سرما داشته و با دستگاهای لبه چسبان سازگار باشد. زیرا تمامی دستگاها در صنعت لبه باند در یک دمای مخصوص چسب را ذوب نمی کنند به همین دلیل دمای ذوب مخصوص چسب گرانول عموما در دو دسته قرار می گیرد: چسب دما بالا (دور بالا) و چسب دما پایین (دور پایین). بهترین حرارت برای چسب گرانول دمایی بین 170 تا 190 درجه سانتی گراد میباشد. برای چسب گرانول با دمای پایین، حرارتی معادل 150 تا 170 درجه سانتی گراد کفایت میکند.
(لازم به ذکر است برخی از محصولات چسب گرانول نیاز به دمای 200 تا 220 درجه برای ذوب شدن دارند. برای اطلاع از دمای ذوب محصول، هنگام خرید به این نکته دقت داشته باشید.)

 

چسب گرانول و کاربرد آن در صنایع چوبی
چسب گرانول و کاربرد آن در صنعت نوار لبه پی وی سی

کیفیت چسب های گرانول

کیفیت چسب گرانول بسیار حائز اهمیت می‌باشد اول به دلیل چسبندگی خوب و دوم به دلیل جلو گیری از آسیب رساندن به دستگاه لبه چسبان. علت اینکه بسیاری از استفاده کنندگان فریب چسب گرانول نا مرغوب را میخورند، ارزان بودن آنها نسبت به چسب های با کیفیت است. از مشکلات چسب های گرانول نامرغوب و ارزان میتوان به عدم چسبندگی مناسب نوار لبه پی وی سی به لبه های کابینت و در مرحله بعد خرابی مخزن دستگاه لبه چسبان اشاره کرد.

 

کیفیت چسب گرانول
کیفیت چسب گرانول
بسیاری از استفاده کنندگان چسب گرانول با توجه به این موضوع اولویت انتخاب چسب برایشان چسب گرانول با کیفیت بالا می‌باشد. این افراد بر حسب تجربه کار با چسب های نامرغوب و یا درس گرفتن از تجربه دیگران هنگام کار با چسب گرانول نامرغوب و مشکل آفرینی این گونه چسب ها، ترجیح میدهند از چسب های کیفیت بالا استفاده کنند.
.

 

نحوه تولید چسب گرانول
نحوه تولید چسب گرانول  چسب ذوب داغ

نحوه تولید

برای تولید چسب پی وی سی باید از مواد اولیه با کیفیت و انتخاب پترو رزین مرغوب استفاده کرد. با توجه به وجود صنعت پتروشیمی در ایران، تولید این محصول پلیمری برای کارخانجات چسب گرانول آسان تر شده است. امروزه تولید چسب گرانول در ایران به عنوان یک صنعت پیشرو در زمینه محصولات جانبی در صنعت چوبی و غیره به حساب می آید. در حال حاضر چسب گرانول با کیفیت های متفاوت و در دسته های گوناگون در بازار صنایع چوبی موجود میباشد.

 

چسب گرانول با استفاده از مواد پلاستیکی تولید می‌ شود که در دمای معین ذوب شده و پس از سرد شدن تبدیل به ماده ای جامد می شود. چسب‌ ها اتصالات محکم و مقاومی را بین طیف وسیعی از مواد ایجاد می‌ نمایند. به منظور تولید چسب‌ گرانول، پلیمرها درون دستگاهی به نام اکسترود و با استفاده از وسیله ای مانند کاتر قطعه قطعه می‌ شوند و چسب حاصل می شود. تمامی پلیمرها با توجه به کارایی و میزان ویسکوزیته‌ ای که دارند، دارای قابلیت تبدیل شدن به گرانول هستند.

گرانول گونه خاصی از پلیمر محسوب نمی‌ شود بلکه به دلیل شکل ظاهری پلیمر، آن را گرانول می نامند. چسب‌ های گرانول در اشکال مختلف بلوری، میله‌ ای و بالشتی با استفاده از بهترین مواد اولیه تولید می‌ شوند. این نوع چسب‌ ها در ماشین لبه چسبان و به منظور چسباندن نوارهای پی‌ وی‌ سی بر روی صفحات ام دی اف مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

 

تولید چسب گرانول
نحوه تولید چسب گرانول
.

مدت زمان نگهداری

چسب گرانول تاریخ انقضا کوتاه مدت ندارد ولی بهترین زمان مصرف این محصول تا یک سال بعد از تولید می‌باشد. کارخانه های تولید بنا به دمای استان های متفاوت یا فصل گرما و سرما، تغییری برای ارائه بهتر محصول هم از نظر کیفیت هم از نظر بسته بندی میدهند. به همین دلیل اگر بتوانید چسب گرانول پی وی سی را به اندازه فقط 3 الی 4 ماه نیاز خود تهیه نمایید، بازدهی بهتری از محصول خواهید گرفت.
معمولا چسبهایی که بصورت سطلی و کیسه ای بسته بندی میشود مقاومت بیشتری در برابر آفتاب و آب داشته و دیرتر کیفیت خود را در اثر شرایط محیطی از دست میدهند. چسب گرانول کیسه ای در کیسه های مخصوص در بسته بندی 10 و 20 کیلویی و همچنین در سطل های 18 و 20 کیلویی تولید و عرضه میشوند.

 

مدت زمان نگهداری چسب گرانول
مدت زمان نگهداری چسب ذوب داغ گرانول

کاربرد چسب گرانول در صنایع مختلف

چسب گرانول در صنعت چاپ صحافی به همین نوع ساخته و استفاده میشود. اما فرمول تولید در زمینه چسب های صحافی با چسب گرانول متفاوت می باشد. در صنایع صحافی چسب باید در دمای ذوب پایین تری تولید شود. چسب گرانولی که در صنعت چوب استفاده میشود با فورمولاسیون تولید چسب در صنعت صحابی متفاوت است و شباهتی چندانی بهم ندارند هرچند مواد اولیه تولید آنها یکیست.

 

کاربرد چسب گرانول
کاربرد چسب گرانول در صنایع مختلف
.
.
چسب گرانول را میتوان در کارخانجات تولید فرش هم استفاده کرد. اگر به پشت فرش های صنعتی و ماشینی نگاه کنید خواهید دید که کمی به رنگ سفیدی میزند. این سفیدی چسب گرانول می باشد اما با فرمول تولید خاص خود. چسب گرانول در صنایع بسته بندی هم کارایی زیادی دارد. در این صنعت چسب گرانول با فرمول خالص استفاده میشود که بعد از استفاده انعطاف پذیرتر باشد. این نوع چسب را میتوان در بسته بندی جعبه های دستمال کاغذی، کارتون های مواد غذایی،  نی های چسبیده به آبمیوه، شیر های پاکتی کوچیک، بسته بندی ماکارونی و غیره مشاهده کرد.

 

چسب گرانول
چسب گرانول در کیفیت های متفاوت
.

انواع چسب های گرانول شامل چسب گرانول EVA، چسب گرانول PO و چسب گرانول پلی یورتان می شود که هر کدام از آنها از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند. چسب گرانول اتیل ونیل استات (EVA) در دمای محیط به صورت جامد بوده و با افزایش دما تبدیل به مایع می‌ گردد. معمولاً دمای مورد نیاز برای ذوب این نوع چسب‌ ها بیشتر از ۱۸۰ درجه سانتیگراد است.

چسب گرانول پلی اولفین (PO) نوع دیگری از چسب‌ های گرانول است که در برابر گرما و انواع نرم کننده و حلال‌ ها مقاومت بسیار زیادی دارد. انعطاف پذیری بالا و چسبندگی بی‌ نظیر محصول موجب افزایش کاربرد آن در صنایع مختلف شده است.

چسب گرانول حرارتی پلی یورتان، قدیمی‌ ترین چسب حرارتی محسوب می‌ شود و به دلیل پایداری حرارتی بسیار بالا، گزینه مناسبی برای آب‌ بندی به شمار می رود. این نوع چسب‌ ها در صنایع پی‌ وی‌ سی، صنعت ام دی اف و صنعت خودروسازی جایگاه ویژه‌ ای دارند. از رایج‌ ترین کاربرد این نوع چسب می‌ توان به پوشش لبه ورق‌ های پی‌ وی‌ سی و ام دی اف اشاره نمود.

در گذشته معمولاً از نوارهای ملامینه به منظور پوشش دادن قسمت‌ های برش خورده ورق‌ های ام‌ دی‌ اف استفاده می‌ کردند؛ اما امروزه استفاده از چسب‌ های گرانول منجر به افزایش سرعت چسباندن لبه و همچنین ایجاد اتصالی محکم شده است. دستگاه‌ های لبه چسبان، چسب گرانول پی وی سی را در کوتاه‌ ترین زمان ذوب می‌ کنند و آن را به صورت کاملاً اتوماتیک بر روی لبه سطوح می‌ چسبانند و ظاهری مطلوب را ایجاد می‌ نمایند.

چسب ارزان بعضاً با برچسب و برند خارجی!

گول برند های خارجی با کیفیت ترک و اروپایی را نخورید. منظور این نیست که چسب گرانول ترک و یا آلمانی کیفیت بالایی ندارند بلکه دیده شده است با کپی کردن بسته بندی شرکت هایی اروپایی و ترکیه و یا بسته بندی چسب گرانول ایرانی از نوع بی کیفیت، آنها را به عنوان برند خارجی بفروش می‌رسانند. در تهیه چسب فقط به بسته بندی اکتفا نکنید و حتما قبل از خرید کیفیت این محصول را برسی و تست نمایید و از واقعی بودن محصول اطمینان حاصل نمایید و یا از نمایندگی های معتبر برند مد نظر خود را تهیه نمایید.

 

چسب گرانول
انتخاب چسب گرانول با کیفیت
درباره چسب ارزان بسیار محتاط باشید در بعضی موارد قیمت بیش از حد ارزان برایتان دردسر ساز میشود. چسب گرانول با این که مقاومت بالایی دارد ولی در بعضی موارد به دلیل نگهداری چسب در فضای نامناسب و برای مدت طولانی، خاصیت چسبندگی خود را از دست میدهد. دقت داشته باشید که چسب گرانول در تماس با آب، خاصیت چسبندگی اش کم میشود. شاید تغییر شکل ندهد اما کیفیت اولیه خود را از دست میدهد برای مثال نگهداری در انبارهای سر باز و زیر باران ماندن، تغییر شکل ظاهری نمی‌دهد و یا اگر چسب گرانول برای مدت طولانی در دمای 10- درجه بماند هنگام استفاده مقاومت بالایی در برابر ذوب شدن نشان میدهد.

 

چسب ارزان بعضاً با برچسب و برند خارجی!
چسب ارزان بعضاً با برچسب و برند تقلبی!

چسب گرانول ایرانی با کیفیت

خوشبختانه کشور عزیزمان ایران در زمینه تولید چسب گرانول، کشوری پیشرو در این صنعت بشمار می آید و با کمک دانش بومی و پیشرفته خود به این فناوری دست پیدا کرده است. کارخانه های موفقی در زمینه تولید چسب گرانول مرغوب و با کیفیت در سراسر کشور تاسیس و در حال تولید میباشند. تولید کارخانه های داخلی در مقادیر بالا و با کیفیتی مناسب، صادرات این محصول را امکان پذیر کرده است. امروزه این محصول باعث کار آفرینی و ارز آوری در سطح کشور نیز میباشد. امید است تا تولید کنندگان در صنعت چوب در حمایت از تولید ملی از نمونه های داخلی و با کیفیت استفاده نمایند.
انواع برندهای چسب گرانول
انواع برندهای چسب گرانول

شرکت های معتبر خارجی در زمینه تولید انواع چسب

از شرکت های معتبر خارجی در زمینه فروش چسب، برای آشنایی بیشتر علاقمندان به صنعت چسب، میتوان به شرکت  Henkel اشاره کرد. با مراجعه به شرکت های معتبر میتوان به کیفیت و تنوع انواع چسب پی برده و در انتخاب مناسب چسب برای پروژهای مختلف، بهترین گزینه را انتخاب کرد.

 

همچنین بخوانید:
4.6 15 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
7 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
توحیدی
3 ماه قبل

بسیار عالی

کاربران ناشناس
3 ماه قبل

سلام چسب گرانول قاطی هم داره برند اصل رو با تقلبی قاطی کنن بفروشن؟

ابولفضل
1 ماه قبل

خداقوت 👍

امیرعلی
1 ماه قبل

سلام عالی 💯👍

Akila
26 روز قبل

بسیار عالی 👍

7
0
نظر دادن به محتواx